Scouts (11 t/m 15 jaar)

1149255 240955299391033 2131297558 oLeeftijden: 11 t/m 15 jaar
Opkomst:  zaterdag 14.00 uur tot 17.00 uur
Klik hier om contact met ons op te nemen.

Samen grenzen verleggen.

De Scouts is een speltak voor zowel jongens als meisjes. Elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur komen we bij elkaar bij de blokhut.

Natuurlijk bestaat een groot deel van de programma’s uit typische Scouting activiteiten. Je kunt denken aan het bouwen van een grote kabelbaan, een apenbrug of een stormbaan. Verder staat er af en toe een hike of wandeling op het programma, variërend van een korte stukje lopen tot een heel weekend hiken!

’s Avonds ziet een bos er heel anders uit, dus minimaal één keer per jaar is er een militaire dropping, waarbij je ongezien een route moet zien te lopen! Natuurlijk zou Scouting geen Scouting zijn zonder een kampvuur, dus met regelmaat zullen we met zijn allen een mooi vuur bouwen!

Niets is te gek!

Niets is ons te gek en daarom worden er ook programma’s georganiseerd met een heel andere insteek. Je kunt dan denken aan zwemmen, wandklimmen en schaatsen. Verder proberen we een keer per seizoen een excursie te organiseren. Zo zijn we afgelopen jaar bij de brandweer in Hengelo geweest.

Ook zijn er altijd twee opkomsten die in het teken staan van insignewerk. Naast al deze programma’s is er natuurlijk ook tijd voor gezelligheid en bijkletsen. Zeker de meiden bij de Scouts weten meestal wel hoe dat moet!

De hoogtepunten tijdens het Scoutingseizoen zijn natuurlijk de kampen. Elk jaar proberen we een weekendkamp te organiseren. Elk voorjaar worden de Regionale Scouting Wedstrijden georganiseerd. Natuurlijk is hierbij een jury die beoordeelt hoe goed jullie een tent opzetten en je eigen keuken bouwen, maar het is vooral een leuk weekend waarbij je Scouts van andere verenigingen tegen zult komen! Het mooiste kamp van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. In het verleden zijn we bijvoorbeeld al in Dwingeloo, Terschelling, Bad Bentheim (Dld) en Velp geweest.

Doe je ook mee!

Bij de Scouts is er dus altijd een leuk en gevarieerd programma! Houd jij wel van een mooie uitdaging en lijkt het je leuk om eens een keer mee te kijken om te ontdekken hoe gaaf het bij de Scouts is, dan ben je van harte welkom! Wil je zien wat we doen bij de Scouts? Kijk dan ook even op onze Facebook

Wanneer er nog vragen zijn en/of wil jij of uw kind een keer bij een opkomst komen kijken, klik dan hier om contact op te nemen met de leiding.

10317703 326553317497897 179385218381891009 o